Από σήμερα οι αιτήσεις για πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού σε δομές Υγείας

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 15:42
UPD:15:43
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, σε δομές Υγείας της χώρας.

Η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων , μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr, ξεκινά στις 18.00 και λήγει στις 30/7/2018 και ώρα 24.00.

Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών τους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διαδικασία έχουν όσοι/όσες κατέχουν τα υποχρεωτικά προσόντα ανά κατηγορία και κλάδο.

Αντιθέτως, στη νέα διαδικασία δε μπορούν να συμμετάσχουν όσοι/όσες:

  • έχουν υπερβεί το 65 έτος της ηλικίας του, 
  • κατέχουν άλλη θέση ως επικουρικό προσωπικό ή υπηρετούν ως προσωπικό σε Τοπική Μονάδα Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ.).

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά προκήρυξη θέσεων, αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς, σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση, να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους καταλόγους αυτούς με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν προϋπηρεσία σε δομές Υγείας, με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανεργία, καθώς και κοινωνικά κριτήρια, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κλπ.

Πριν προχωρήσουν στη διαδικασία καταχώρισης της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν από τις αναλυτικές οδηγίες που είναι αναρτημένες στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2018. Στο διάστημα αυτό οι φορείς θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

«Με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά για πρώτη φορά έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή