Προσεχώς μουσείο το σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 12:13
UPD:12:18
REUTERS/SOE ZEYA TUN
A- A A+

Μουσείο, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει πλήθος τουριστών, θα γίνει το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπου επί 17 ημέρες έμειναν εγκλωβισμένα 12 παιδιά, μέλη ποδοσφαιρικής ομάδας, και ο προπονητής τους. Ενόσω κυκλοφορούν οι πρώτες εικόνες των παιδιών που αναρρώνουν στο νοσοκομείο, αξιωματούχοι αποκαλύπτουν ότι μέρος της ξενάγησης θα αποτελεί και η «αναβίωση» της τεράστιας επιχείρησης διάσωσης.   

Το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη. Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών που περιβάλλουν μια μικρή πόλη, τη Μάε Σάι, στην επαρχία της βόρειας Ταϊλάνδης Τσιάνγκ Ράι, στα σύνορα με τη Μιανμάρ.

Η περιοχή αυτή δεν είναι ανεπτυγμένη και δεν διαθέτει πολλές τουριστικές δομές.

EURONEWS

«Η περιοχή θα γίνει ένα ζωντανό μουσείο, για να μαθευτεί πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση. Θα υπάρχει μια διαδραστική βάση δεδομένων. Θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της Ταϊλάνδης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρώην κυβερνήτης και επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν Οτσά έχει προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα, τόσο εντός όσο και εκτός του σπηλαίου, για την ασφάλεια των τουριστών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, BBC

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή