Ταϊλάνδη: Τέσσερα έως έξι τα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο

Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 16:19
UPD:17:39
REUTERS/SOE ZEYA TUN
A- A A+

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, έξι παιδιά έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί. Ωστόσο, οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον απεγκλωβισμό τεσσάρων παιδιών, τα οποία και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Οι αρχές στην επαρχία Τσιανγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης ξεκίνησαν την επικίνδυνη αποστολή της ασφαλούς μεταφοράς των 12 αγοριών και του προπονητή τους εκτός σπηλαίου νωρίς το πρωί, υπό τον φόβο ανόδου της στάθμης των υδάτων. Σύμφωνα με την ομάδα που έχει συγκροτηθεί για τον απεγκλωβισμό των παιδιών η κρίσιμη επιχείρηση θα διαρκέσει δύο με τρεις ημέρες. 

EURONEWS

Ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης διευκρίνισε πως στην επιχείρηση συμμετέχουν 13 ξένοι δύτες, πέντε Ταϊλανδοί δύτες και πέντε μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού. Η διαδρομή περιλαμβάνει δύσκολα υποβρύχια περάσματα. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για την απομάκρυνση των παιδιών κρίνονται «τέλειες» από τον πυρήνα διαχείρισης της κρίσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη στάθμη του νερού μέσα στο σπήλαιο.

Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν έναν σωλήνα πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στο σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ' αυτό. Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή