Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 21:17
UPD:21:22
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας -για ακόμη μία φορά- ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της και παραδέχτηκε ότι αν κυρωθεί θα είναι «εξαιρετικά στενά» τα περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση.

Πάντως, κατέστησε σαφές -σε κάθε τόνο- ότι δεν έχει δεχτεί καμία πίεση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ ανέφερε ότι έχει ήδη γνωστοποιήσει τις προθέσεις του στην κυβέρνηση του Βερολίνου.

Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις περί διαφοροποίησής του από την πολιτική του πατέρα του, ο επικεφαλής της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «δεν θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία, γιατί δεν θα δεχόταν την εκχώρηση της εθνότητας και της γλώσσας».

«Η μεγάλη του έννοια δεν ήταν τόσο το όνομα, αλλά τα εργαλεία αλυτρωτισμού» έσπευσε να προσθέσει και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για εκχώρηση της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.

Όσον αφορά την οικονομία και το πρόσφατο Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι τον Αύγουστο μπορεί να τελειώνει τυπικά το πρόγραμμα, αλλά δεν τελειώνει η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα. Μάλιστα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προωθεί ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση υποχρεούται να ενημερώσει υπεύθυνα την εθνική αντιπροσωπεία και τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο» σχολίασε, παράλληλα, αναφερόμενος στην πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Τέλος, χαρακτήρισε «πενιχρή» τη ρύθμιση για το χρέος, η οποία «απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που η ίδια είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της το 2012».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή