23η Art Athina υψηλού επιπέδου

Το 1ο Copelouzos Αrt Athina Award απονεμήθηκε στον ζωγράφο Χρήστο Μπουρονίκο
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 21:27
UPD:23:12
A- A A+

Με θετικές εντυπώσεις για τα έργα των γκαλερί, με αυξημένο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό λόγω τουριστικής περιόδου, και με σταθερούς τους Έλληνες φιλότεχνους κάθε ηλικίας, ρίχνει απόψε την αυλαία της η 23η Art Athina.

Μεγάλη μερίδα κοινού «εκμεταλλεύτηκε» τη θέση του εκθεσιακού χώρου, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών , ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, Σταματίας Δημητρακοπούλου για να δουν τις σύγχρονες τάσεις στην εικαστική σκηνή, χωρίς βεβαίως να λείπουν και παρουσίες με ιστορικό χαρακτήρα.

Καθημερινά, από το μεσημέρι της Τέταρτης (20/6) με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της έκθεσης, το βράδυ της ίδιας μέρας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υφυπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Στρατή, το ενδιαφέρον υπήρξε αμείωτο για σχεδόν όλους τους τομείς του προγράμματος της Art Athina.

Το 1ο Copelouzos Αrt Athina Award απονεμήθηκε στον ζωγράφο Χρήστο Μπουρονίκο

Ο χώρος των συζητήσεων με προσκεκλημένους διεθνείς και Έλληνες ομιλητές από όλο το φάσμα των εικαστικών, ήταν κατάμεστος ενώ μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε και στις περφόρμανς που διεξήχθησαν σε διαφορετικά σημεία του Ωδείου όλες τις ημέρες.

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν κατά την πενθήμερη διάρκεια της διευρυμένης χρονικά Art Athina ήταν η απονομή του πρώτου βραβείου Copelouzos Art Athina Award στον ζωγράφο Χρήστο Μπουρονίκο, στον χώρο της γκαλερί 7 όπου και εκτίθεται η δουλειά του.

Η Art Athina ανανεώνει το ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό για την επόμενη χρονιά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή