Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Μάλλον σύντομα» θα συναντηθούν Τραμπ-Πούτιν

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 23:31
UPD:23:35
REUTERS/JORGE SILVA

«Στο εγγύς μέλλον» θα συναντηθεί πιθανότατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Την Πέμπτη, ο ίδιος ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει αυτή η συνάντηση τον Ιούλιο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι λεπτομέρειες μιας συνόδου κορυφής θα συζητηθούν με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Ξέρω ότι ο πρεσβευτής Μπόλτον σκοπεύει να μεταβεί στη Μόσχα την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και πιστεύω ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Τραμπ να συναντηθεί με τον ομόλογό του μάλλον σύντομα μετά από αυτή τη συνάντηση» είπε ο Πομπέο.

Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στις 11 και 12 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενώ στις 13 του ίδιου μήνα θα βρίσκεται στη Βρετανία, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, και τη βασίλισσα, Ελισάβετ.

Στις αρχές Ιουνίου ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος για μια συνάντηση με τον Τραμπ, λέγοντας ότι πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτή την πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή