Έριξαν στη θάλασσα δύο από τους συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride Parade

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 22:59
UPD:23:59
seleo

Την πτώση δύο ατόμων στη θάλασσα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που άρχιζε η Πορεία Υπερηφάνειας (Pride Parade) στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Pride, ερευνά η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, ένας 36χρονος Ιταλός κι ένας 45χρονος Έλληνας, οι οποίοι κατευθύνονταν προς την οδό Εθνικής Αμύνης, απ' όπου ξεκίνησε η παρέλαση γύρω στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, έγιναν στόχος αγνώστων, που, όπως κατήγγειλαν, τους πλησίασαν και απρόκλητα τους έσπρωξαν στη θάλασσα.

Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν από την παραλία με τη βοήθεια περαστικών και είναι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις κι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τους μετέφερε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Λίγο πριν το τέλος της παρέλασης, στη συμβολή των οδών Δημητρίου Γούναρη και Λεωφόρου Νίκης, αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, που ενδέχεται να συνδέονται με το περιστατικό.

Το 7ο Thessaloniki Pride Festival

Η Πορεία Υπερηφάνειας (Pride Parade) πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Pride Festival, με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακό», μια μεγάλη σημαία του ουράνιου τόξου-σύμβολο της διαφορετικότητας στην κορυφή και υπό τους ήχους κρουστών.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη γιορτή για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που είχε φέτος επίκεντρο την οικογένεια και την τεκνοθεσία.

Κρατώντας μικρές πολύχρωμες σημαίες, χορεύοντας και τραγουδώντας, οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία την οδό Εθνικής Αμύνης. Κατευθύνθηκαν στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Νίκης, επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο, σταματώντας αρκετές φορές για να πάρουν μέρος σε δρώμενα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή