Κυρ. Μητσοτάκης: Διπλά ναρκοθετημένος ο δρόμος της Ελλάδας

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 22:24
UPD:22:27
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για διπλά ναρκοθετημένο δρόμο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εισάγει ένα τέταρτο μνημόνιο και ταυτόχρονα υλοποιεί μια «πολύ κακή συμφωνία» για το Σκοπιανό.

Από το βήμα συνεδρίου του ΣΕΒΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, ώστε «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να φύγουν, καθώς προκαλούν μεγάλη ζημιά στην πατρίδα».

Καταλόγισε, μάλιστα, στα δύο κυβερνώντα κόμματα «κυνισμό χωρίς όρια και τέλος», με στόχο «να παραμείνουν λίγο περισσότερο στην εξουσία».

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «ανέντιμο και ανήθικο συμψηφισμό» των οικονομικών και εθνικών επιλογών της χώρας. «Το τέταρτο μνημόνιο υπονομεύει σε βάθος χρόνου την οικονομία, ενώ η κακή συμφωνία για το Σκοπιανό ανοίγει εθνικές πληγές με αδιευκρίνιστες ακόμα συνέπειες»» έσπευσε να προσθέσει.

«Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες μέρες, στο πλαίσιο μιας χρονικής σύμπτωσης, η οποία εύλογα γεννά πολλά ερωτηματικά. Αλήθεια ποιος και γιατί προσάρμοσε τις συζητήσεις για το Σκοπιανό σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα - εξπρές ώστε να μπουν τόσο γρήγορα οι υπογραφές στις Πρέσπες» διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, στο ίδιο ύφος: «Αν το ζητούμενο ήταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί βιαστήκαμε τόσο πολύ και γιατί δεν έκαναν εκείνοι -που ενδιαφέρονταν περισσότερο να λυθεί -τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις; Και ποιον ευνοεί, άραγε, αυτή η συσχέτιση οικονομικών και εθνικών επιλογών που δεσμεύουν την Ελλάδα και απειλούν με υπονόμευση τα επόμενα βήματα μας;».

«Στην καλύτερη περίπτωση μια σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης στους πολίτες για να προωθηθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος τα σχέδια του Μαξίμου» τόνισε, προτού συμπληρώσει: «Στη χειρότερη μιλάμε για έναν ανέντιμο και τελικά ανήθικο συμψηφισμό κάποιων πρόσκαιρων επαίνων από ξένους με μόνιμες εθνικές υποχωρήσεις».

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές και αποδεικνύει ότι ο κυνισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει δυστυχώς ούτε όρια ούτε τέλος, καθώς η χώρα οδηγείται σταθερά σε όλο και χειρότερη θέση, μόνο και μόνο για να κρατηθούν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους αυτοί που κυβερνούν» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή