Γ. Μουζάλας για μεταναστευτικό: Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 00:24
UPD:00:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
A- A A+

«Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη του προσφυγικού προβλήματος στην Ευρώπη.

«Μιλάμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και όχι για λύση του προβλήματος» έσπευσε να προσθέσει, παράλληλα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό«24/7».

Μεταξύ άλλων, διαμήνυσε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική στη διαχείριση του προσφυγικού», ενώ υπενθύμισε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει η μεγαλύτερη προσφυγική και μεταναστευτική ροή μετά τον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». «Μεταφορά πληθυσμών από δύο ηπείρους, από την Ασία και την Αφρική, στην Ευρώπη ιστορικά δεν έχει ξαναγίνει» επεσήμανε.

Ο ίδιος υποστήριξε, επιπλέον, ότι η προσφυγική κρίση «οδήγησε σε όξυνση των ακροδεξιών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρόλο που στην αρχή εφαρμόστηκαν πολιτικές του Διαφωτισμού». «Αυτό το κλίμα δεξιάς στροφής, ειδικά ως προς την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, σήμερα κυριαρχεί» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Η υποκρισία της κεντρικής Ευρώπης είναι φοβερή. Η Ιταλία είπε ότι κλείνει τα λιμάνια της. Το ίδιο είπε η Σουηδία και η Αυστρία που έκλεισαν τα σύνορά τους. Θα έπρεπε να υπάρχουν κέντρα ανακατανομής μέσα σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μεταφέρονται εκεί όσοι δεν χωρούν στις χώρες πρώτης υποδοχής».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή