Ν.Δ.: Μεταμφιέστηκε σε «μετανιωμένο πρωθυπουργό» ο κ. Τσίπρας

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 19:52
UPD:19:54
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Επηρεασμένος προφανώς από τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας μεταμφιέστηκε ξαφνικά σε “μετανιωμένο πρωθυπουργό” για το δημοψήφισμα του 2015, ενώ μέχρι χθες το υπερασπιζόταν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως τονίζει η Ν.Δ., «τις τραγικές συνέπειες, όμως, του δημοψηφίσματος θα τις βιώνουν για πολλά χρόνια οι πολίτες: είναι τα 100 δισ. που στοίχισε στη χώρα, το 4ο μνημόνιο και οι νέες αχρείαστες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που μόνος του υπέγραψε και έρχονται».

Στη συνέντευξη και ερωτηθείς για αν ήταν λάθος η απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το 2015, ο Πρωθυπουργός απάντησε πως «η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας».

«Και αντίθετα με όσα λέτε, δεν επρόκειτο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Ήταν ψηφοφορία για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μου. Αμέσως μετά έδωσα εντολή να ακολουθήσουν εκλογές και τις κέρδισα. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο, μπορούσα να είχα κυβερνήσει ακόμα τρεισήμισι χρόνια, χωρίς εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή