Ευκλ. Τσακαλώτος προς ΔΗΣΥ: Το ΔΝΤ εσείς το φέρατε

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:27
UPD:21:35
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις που έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

«Η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε υπερπλεονάσματα, το λέμε για πολλοστή φορά», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι με τοω δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρξει μείγμα μειώσεων φόρων και αύξησης δαπανών.

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και απαντώντας σε επικρίσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τόνισε: «Εμείς δεν φέραμε το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε το ΔΝΤ. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ. Όταν γίναμε εμείς κυβέρνηση ήταν ήδη στο Πρόγραμμα. Εσείς μολονότι σας συμβούλευσαν να μην το φέρετε το ΔΝΤ, το παρακαλέσατε να έρθει από το Καστελόριζο, συνεπώς μην μας βγαίνετε και από πάνω για το πρόγραμμα». 

«Εσείς καταλάβατε ότι το ΔΝΤ το επέβαλε κάποια ελληνική κυβέρνηση; Το ΔΝΤ το επέβαλε στην καρδιά της ευρωζώνης η Γερμανία και οι ισχυρές δημοσιονομικά ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω δυσπιστίας στην ΕΕ που δεν μπόρεσε να προβλέψει και να ανακόψει την κρίση του 2008», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος που πρόσθεσε ακόμη ότι σήμερα η κυβέρνηση εισάγει την βαριά υποχρέωση της παροχής εγγύησης επί της περιουσίας του λεγόμενου υπερταμείου για 25 δισ. ευρώ, τα οποία τα έχουν εντάξει οι εταίροι στο χρηματοδοτικό σχήμα των επομένων ετών.

«Που είναι άραγε τώρα οι κήρυκες του νομικού και πολιτικού λαϊκισμού που έλεγαν ότι θα γίνει αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και αυτό θα φτάσει μέχρι την Ακρόπολη; Τώρα καταλαβαίνουν από ποιο δίκαιο διέπεται η εγγύηση αυτή των 25 δισ. της δημόσιας περιουσίας, η οποία εκλαμβάνεται ως ιδιωτική και δεν αισθάνονται ντροπή γι’ αυτά που έλεγαν;» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή