Ρωσία: Ο Πούτιν είχε δίκιο ζητώντας απευθείας διάλογο Τραμπ-Κιμ

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 13:01
UPD:13:02
© Sergei Karpukhin / Reuters

Η συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αποδεικνύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δίκιο όταν υποστήριζε τον απευθείας διάλογο ως μοναδική λύση για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση κορυφής συνέβαλε στην αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο και στο να αποφευχθεί να φθάσει σε κρίσιμο σημείο η κατάσταση.

Αλλά, όπως είπε ο ίδιος, θα ήταν λάθος να αναμένουμε ότι όλα τα θέματα που αφορούν το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί μέσα σε μια ώρα.

«Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν έχουν ακόμη αναλυθεί ουσιαστικά, αλλά χαιρετίζουμε ήδη και μόνο το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνάντηση και ξεκίνησε ένας απευθείας διάλογος. Σαφώς τέτοιες συναντήσεις, όποια και αν είναι τα αποτελέσματά τους, συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης στη χερσόνησο, απομακρύνοντας την κατάσταση από το κρίσιμο σημείο όπου ουσιαστικά βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες. Αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί», είπε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή