Π. Παυλόπουλος: Να κάνει πράξη τη δέσμευσή της η ΠΓΔΜ

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 19:07
UPD:19:16
SOOC/Nick Paleologos

Για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την χώρα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις δηλώσείς του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Σκοπιανό, από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως η ενημέρωσή του από τον πρωθυπουργό και ακολούθως η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο είναι, επίσης πολύ σημαντικό, να τηρείται η εθνική θέση, η οποία περιλαμβάνει συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.

Όπως είπε από εκεί θα φανεί αν θα τηρηθεί η δέσμευση για συμφωνία από το γειτονικό κράτος, ενώ δείχνει και την δημοκρατική ευαισθησία για την ΠΓΔΜ.

«Είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να αποδέχεται πράγματα ενάντια στο Σύνταγμα», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην πιθανότητα υπογραφής μιας διεθνούς συμφωνίας, όπως είχε ακουστεί στο παρελθόν.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι τώρα εναπόκειται στην ΠΓΔΜ, να κάνει πράξη τη δέσμευσή της και στο συνταγματικό επίπεδο.

«Εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις, θα αποτελεί έναν σεβασμό και αυτός ο σεβασμός θα είναι καλό διαβατήριο για το μέλλον του λαού των Σκοπίων», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν ήταν θέμα μόνο παραβίασης του διεθνούς δικαίου, αλλά κάτι που οδηγούσε σε γελοιοποίηση τους ηγέτες της ΠΓΔΜ στο παρελθόν.

Τέλος, σημείωσε ότι η προσεχής συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα δείχνει ότι αυτά τα θέματα συζητούνται κατ’ αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή