Αλ. Τσίπρας: Πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το Σκοπιανό

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 18:46
UPD:20:06
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για «καλή συμφωνία», η οποία «καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει», έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τον ζωντανό διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μεταφέρω καλά νέα, γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Έχουμε μια καλή συμφωνία η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και αποτελούν τους βασικούς άξονες της εθνικής γραμμής των τελευταίων 20 ετών».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, δηλαδή «erga omnes».

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «οι γείτονες αναλαμβάνουν την υποχρέωση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς πέραν της αλλαγής του ονόματος, καλούνται να παρέμβουν όπου υπάρχει αναφορά για αλωτρυσμό».

«Μ’ αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται και κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να οριστεί μία ειδική κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την ενημέρωση του Σώματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε».

«Από αυτό θα κριθεί και η τελική συμφωνία» έσπευσε να προσθέσει και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θέλει μια καλή γειτονία, η οποία να ξεκινά από τον σεβασμό της ιστορίας και του διεθνούς δικαίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή