Η Σαρλίζ Θερόν σε ταινία για το «Fox News»

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 07:05
UPD:14:45
A- A A+

Ταινία θα γίνει η ιστορία που ντρόπιασε το κανάλι «Fox News», η ηθική «πτώση» και δικαιολογημένη διαπόμπευση του ιδρυτή και προέδρου του, Ρότζερ Έιλς που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Τον ρόλο της βασικής κατηγόρου, της Μέγκιν Κέλι, έχει αναλάβει η Σαρλίζ Θερόν.

Σύμφωνα με το «The Holywood Reporter» η εταιρεία «Annapurna Pictures» προχωρά το πρότζεκτ, με σκηνοθέτη τον Τζέι Ρόατς, σε σενάριο του Τσαρλς Ράντολφ (που είχε βραβευθεί με Όσκαρ ως ένας από τους σεναριογράφους του «The Big Short»).

Η Κέλι, πρώην δικηγόρος, αναρριχήθηκε μέσα στο «Fox News», και από νομική σύμβουλος κατέληξε να είναι οικοδέσποινα της δημοφιλούς σειράς «The Kelly Files». Ήταν ένα από τα πρόσωπα που κατηγόρησαν τον Ρότζερ Έιλς για σεξουαλική παρενόχληση, και εγκατέλειψε το κανάλι για το NBC. Μεταξύ των κατηγόρων ήταν και η πρώην anchor woman του καναλιού, Γκρέτσεν Κάρλσον. Ο Έιλς είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αλλά, το 2016, εκδιώχθηκε από το «Fox News».

Ο Έιλς τοποθετήθηκε από τον Ρούπερτ Μέρντοχ επικεφαλής του καναλιού, όταν το «Fox News» ξεκίνησε, το 1996. Μέσα σε έξι χρόνια από τη έναρξη των εκπομπών, έγινε το συνδρομητικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ.

Λέγεται ότι μεταξύ των βασικών χαρακτήρων στην ταινία θα είναι, εκτός του Έιλς, η Κάρλσον, η πρώην anchor woman Γκρέτα βαν Σούστερεν, ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ, και ο Μπιλ Ο' Ρέιλι που και αυτός εκδιώχθηκε από το κανάλι για τους ίδιους λόγους (αρνήθηκε και αυτός τις εναντίον του κατηγορίες).

Ο Τζέι Ρόατς είναι εξοικειωμένος με τη σκηνοθεσία πολιτικής ίντριγκας: έχει στις «πλάτες» του την ταινία της HBO «Game Change» (2012), με την Τζούλιαν Μουρ στον ρόλο της Σάρα Πέιλιν. Επίσης, πρόκειται να σκηνοθετήσει την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ «Fire and Fury: Inside the Trump White House».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή