ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε ιρανικές εταιρείες

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 18:37
UPD:18:40
SHUTTERSTOCK

Νέες κυρώσεις σε βάρος ιρανικών εταιρειών, καθώς και σε μεμονωμένα αεροσκάφη, επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια ενέργεια που στοχοθετεί τέσσερις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις συνδέονται με τις αεροπορικές εταιρείες Mahan Air και Meraj Air, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών.

Προστίθεται επίσης ότι στοχοθετούνται ορισμένα από τα αεροσκάφη τους, αλλά και αεροπλάνα που ανήκουν στις εταιρείες Caspian Airlines και Pouya Air.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο πρώτες εταιρείες μετέφεραν όπλα, μαχητές και χρήματα στη Συρία και τον Λίβανο, ενώ η Ουάσινγκτον απείλησε επίσης να επιβάλει κυρώσεις και σε όσους έδωσαν άδειες για την προσγείωση των αεροσκαφών τους ή παρείχαν υπηρεσίες στις εταιρείες αυτές.

«Οι παραπλανητικές πρακτικές που χρησιμοποιούν αυτές οι αεροπορικές εταιρείες για να αποκτήσουν παρανόμως υπηρεσίες και αμερικανικά αγαθά είναι άλλο ένα παράδειγμα της διπροσωπίας με την οποία λειτουργεί το ιρανικό καθεστώς» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά το Ιράν, η αλλαγή του καθεστώτος δεν αποτελεί στόχο της Ουάσινγκτον.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, ΑFP

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή