Το 2019 ο προαστιακός θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 19:26
UPD:19:28
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Σε περίπου ένα χρόνο ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε σημεία που εκτελούνται εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως «θέσαμε ως προτεραιότητα ένα εμβληματικό συγκοινωνιακό έργο για την οικονομική ζωή, την τουριστική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών μας, χρησιμοποιώντας ένα φιλικό μέσο μεταφοράς».

Η αναβάθμιση και επέκταση του προαστιακού ως την Κάτω Αχαΐα, είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και χρηματοδοτείται μέσα από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας και φορέας υλοποίησής του είναι ο ΟΣΕ ΑΕ.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, τα σχέδια για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου δεν σταματούν στην Κάτω Αχαΐα. «Προοπτική», όπως σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι η συνέχιση του προαστιακού μέχρι τον 'Αραξο, ενώ μετά τις αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής, στόχος είναι η σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή