Μαξίμου: Καταρρέει το καταστροφολογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 18:38
UPD:18:54
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για επιβεβαίωση της «κατάρρευσης» του «καταστροφολογικού αφηγήματος» του προέδρου της Ν.Δ. κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης, αναφερόμενες στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει».

Σχολιάζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης». Όμως «δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων». «Δεν θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. 'Αρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;», σημειώνουν.

Επίσης αναφέρουν ότι «δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο». Επ' αυτού, σχολιάζουν ότι έτσι επιβεβαιώνει «ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Δύο ακόμα καίρια ζητήματα στα οποία -κατά τις κυβερνητικές πηγές- ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, είναι αφενός το «εάν επιμένει στην αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019, αναλογία μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» - και αφετέρου, «εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη δημόσια Υγεία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή