Ευρωπαϊκή Αριστερά: Ευρωεκλογές και Καταλονία στο επίκεντρο συνάντησης στην Ισπανία

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 19:00
UPD:19:07
EPA/BERND VON JUTRCZENKA

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στέλεχος του γερμανικού αριστερού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke).

Η εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Ευρωεκλογές του 2019 και η πολιτική κατάσταση στην Καταλονία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στη Μαδρίτη ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στέλεχος του γερμανικού αριστερού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, γενικό γραμματέα των Podemos και τον Αλμπέρτο Γκαρθόν, γενικό συντονιστή της ισπανικής «Ενωμένης Αριστεράς», στη Μαδρίτη.

Ο Γκ. Γκίζι ενημέρωσε τους συνομιλιτές του για τη συνάντησή του με τον τέως τοπικό πρωθυπουργό της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, ενώ οι τρεις συμφώνησαν στην ανάγκη να επιδιωχθεί «πολιτική λύση» σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ισπανία και την Καταλονία, ιδίως σε συνέχεια των «δραματικών» εξελίξεων στη νομική διαμάχη.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπάρχει ένα αίτημα για μια «ευρεία» και «ανοιχτή» ενωμένη Αριστερά στην Ευρώπη, το οποίο «δεν εμπόδισε τα κόμματα να έχουν διαφορετικό παρελθόν και διαφορετικές πολιτικές απόψεις». Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις πολιτικοί συζήτησαν θέματα που άπτονται των Ευρωεκλογών, καθώς και πιθανούς υποψήφιους για την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή