Αίγυπτος: Δημιουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στο Σουέζ

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 19:36
UPD:19:41
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας που είχε συνάψει η Ρωσία με την Αίγυπτο για τη δημιουργία και τη διασφάλιση των όρων που θα αφορούν τη λειτουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης που θα δημιουργηθεί στην οικονομική ζώνη του καναλιού του Σουέζ. Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η προετοιμασία της εν λόγω συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο των συμφωνιών που είχαν ανακοινωθεί μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Σότσι στις 12 Αυγούστου του 2014.

«Σκοπός της συμφωνίας είναι η δημιουργία και η εξασφάλιση των όρων που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή της του ανατολικού τμήματος πόλης Πορτ Σάιντ όπου θα αναπτυχθούν μονάδες ρωσικών εταιρειών από τις οποίες θα προωθούνται βιομηχανικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής», αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Η δημιουργία της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης προσβλέπει στην αύξηση των εξαγωγών στις αγορές αυτές ρωσικών βιομηχανικών προϊόντων, όπως και στη διαμόρφωση δικτύων παραγωγής στις χώρες εισαγωγείς.

«Ένας από του κύριους στόχους δημιουργίας της βιομηχανικής ζώνης, είναι η δημιουργία συνεργειών που θα έχουν σχέση με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή του Πυρηνικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας "Αλ-Ντμπάα", η προμήθεια των Αιγυπτιακών Σιδηροδρόμων με επιβατικά βαγόνια, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της Αιγύπτου, της Χαλυβουργίας στο Χελουάν, οι πωλήσεις προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας, ναυπηγικής βιομηχανίας, ειδικών μεταφορικών μέσων, αγροτικών μηχανημάτων και αγροτικού μηχανολογικού εξοπλισμού», αναφέρεται στη ρωσική κυβερνητική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή