Χωροταξικές αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους ανακοίνωσε ο Π. Σκουρλέτης

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 20:49
UPD:20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Για χωροταξικές αλλαγές, περιορισμένου χαρακτήρα, το ερχόμενο φθινόπωρο σε 10, περίπου, δήμους σε όλη χώρα, κυρίως νησιωτικούς, «όπου κρίνεται η ανάγκη να μην ισχύει ο κανόνας ένας δήμος ένα νησί», έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ένας από αυτούς θα είναι «οπωσδήποτε ο δήμος Λέσβου», ενώ ανέφερε επίσης τα ονόματα «των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και ίσως Χίου» ως τους δήμους που θα συζητηθεί η προοπτική της διάσπασης τους.

Παράλληλα, όπως τόνισε «στο παρόν νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί μια τέτοια ρύθμιση διάσπασης νησιωτικών δήμων. Η συζήτηση για τον αριθμό των δήμων που θα πρέπει να διασπαστεί το νησί της Λέσβου, δεν μπορεί να γίνει στο πόδι. Απαιτείται η εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης και βιώσιμης πρότασης για μια σειρά θεμάτων εκτός από τον αριθμό των δήμων, για το προσωπικό, τα μηχανήματα, πιθανά χρέη κτλ.»

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», τονίζοντας ότι είναι η αρχή μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα συνεχιστεί. Ζήτησε δε, από την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ να καλέσουν τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση αυτή και να μη μείνουν «σε μια στείρα πολιτική προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων προέδρων».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή