Πρόωρες εκλογές ζητεί η Φ. Γεννηματά

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 15:32
UPD:16:17
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το περιεχόμενο και τις προτάσεις τους για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση. 

A- A A+

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζητεί με επιστολή της προς στον Πρόεδρο της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως «πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία». 

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά ζητεί την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την «ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του Ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το περιεχόμενο και τις προτάσεις τους για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση. Για το πως αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας», γιατί όπως προσθέτει «η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η Κυβέρνηση μπορεί «να προπαγανδίζει την "καθαρή έξοδο", αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική».

«Με την ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα κινδυνεύει να  βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα», σημειώνει προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά».

Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, εξαπολύει επίθεση και στη Ν.Δ., η οποία όπως τονίζει «δείχνει να επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή