Δήμαρχος Τοπείρου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών

Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 17:43
UPD:21:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
A- A A+

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι υπό αδιευκρίνιστα αίτια στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μίχογλου σημείωσε ότι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, προκειμένου να εξεταστεί τυχόν λήψη μέτρων, σε περίπτωση που ανιχνευθούν χημικές ουσίες στο περιβάλλον.

Πάντως, όπως διευκρίνισε, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν υπ’ όψιν τους στοιχεία που να μαρτυρούν αν υπάρχει ζήτημα με τον μόλυβδο.

Ανέφερε επίσης ότι νωρίτερα δόθηκαν συστάσεις στους κατοίκους της κοινότητας Ολβίου να παραμείνουν προληπτικά σε κλειστούς χώρους.

XANTHI2 ΞΆΝΘΗ

Ο κ. Μίχογλου τόνισε πως θα εξεταστεί αν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία στις γύρω περιοχές, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα με το νερό.

Παράλληλα, είπε ότι μεταφέρθηκε ένας εργαζόμενος του εργοστασίου στο νοσοκομείο καθώς ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις, ωστόσο είναι καλά στην υγεία του.

Νωρίτερα, η Sunlight σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή