Στη Β. Κορέα επέστρεψε ο Κιμ, μετά τη συνάντηση κορυφής με Μουν

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 17:30
UPD:17:45
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πέρασε τα σύνορα και επέστρεψε στη Βόρεια Κορέα, στο τέλος της ιστορικής συνάντησης κορυφής που είχε νωρίτερα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε Ιν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από κορεατικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου, στο οποίο επιβιβάσθηκε και χαιρέτισε κουνώντας το χέρι τους οικοδεσπότες του κατά την αναχώρησή του από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.

Προηγουμένως είχε παρευρεθεί μαζί με τον κ. Μουν σε θέαμα ήχου και φωτός κατά το κλείσιμο της συνόδου. Οι δύο άνδρες κρατιούνταν για ώρα από το χέρι ενώ εικόνες από την ιστορική χειραψία τους αναμεταδίδονταν πάνω στην πρόσοψη του Οίκου της Ειρήνης, κτίσματος από γυαλί και μπετόν που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Πανμουντζόμ, όπου υπογράφηκε η κατάπαυση του πυρός τπ 1953 και όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κορυφής.

Έπειτα από χειραψία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επιβιβάσθηκε στη μαύρη λιμουζίνα του και πέρασε και πάλι στα σύνορα, με τους σωματοφύλακές του να τρέχουν πίσω από το όχημα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή