Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τόσκας έπρεπε εδώ και καιρό να είχε παραιτηθεί

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 13:55
UPD:15:37
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Ζήτημα παραίτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα έθεσε εκ νέου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τα επεισόδια σε βάρος προσφύγων και ματαναστών στη Μυτιλήνη.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 247 είπε πως «το θέμα το θέτω συνέχεια, το θέτω από την πρώτη στιγμή για τον κ. Τόσκα, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι με την αλλαγή ενός προσώπου μπορεί να αλλάξει και η νοοτροπία».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «αφήνουμε όλες τις καταστάσεις να εξελίσσονται και όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι τότε θα μπούμε ανάμεσα να τους χωρίσουμε».

Όπως είπε, «στo θέμα της ασφάλειας πληρώνουμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ότι τα πράγματα εξελίσσονται φυσικά» και κάλεσε τον κ. Τόσκα «να μας πει γιατί, ενώ ήξερε την κατάσταση με τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, τους άφησε να γίνουν σάκος του μποξ για τους ακροδεξιούς».

«Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έπρεπε να προστατεύσουν τους πρόσφυγες και να μην τους αφήσουν να παραμείνουν στην πλατεία Σαπφούς.

Επιπλέον, έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης και στάθηκε στη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους, σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια. Όπως τόνισε, η Ε.Ε. προβλέπει κονδύλια τα οποία όμως δεν εκταμιεύει η Ελλάδα.

«Οι άνθρωποι που δουλεύουν στις δομές στη Λέσβο είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αφού τα λεφτά υπάρχουν από την Ε.Ε.; Γιατί η κυβέρνηση δεν τα εκταμιεύει; Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την παθογένεια της γραφειοκρατίας που μαστίζει αυτή τη χώρα», τόνισε.

Έκανε, δε, λόγο για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία παροχής ασύλου, επισημαίνοντας πως «η γκετοποίηση και η ανασφάλεια των μεταναστών και των προσφύγων λόγω της αργής διαδικασίας του ασύλου, σπρώχνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να γίνονται έρμαια κυκλωμάτων εκμετάλλευσης».

Ερωτηθείς σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο στην πολιτική είναι το πού θα πάμε και όχι με ποιον και είπε χαρακτηριστικά: «Τι να απαντήσω; Αν θέλω να κυβερνήσω με τον Μητσοτάκη ή με τον Τσίπρα; Ε, να καταργήσουμε τότε την πολιτική δράση και να περιμένουμε τις εκλογές».

Σημείωσε πως προέχει να μιλήσουμε για συγκεκριμένες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και να δούμε ποιος τις υπηρετεί καλύτερα. Όπως τόνισε, «η χώρα πρέπει να έχει μια προοδευτική κατεύθυνση, με μεγάλες αλλαγές, με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με σύγκρουση με τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και σίγουρα σε σύγκρουση με όλα αυτά που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιβάλλουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια».

Σε ό,τι αφορά στην κριτική για «πασοκοποίηση» του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι, σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο κίνημα, που δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε Ποτάμι. «Άρα θα πρέπει σε θέσεις ευθύνης να έχουν εκπροσώπηση όλες οι δυνάμεις και κυρίως αυτοί που δεν είναι ενταγμένοι κομματικά σε μηχανισμό. Εμείς δεν διεκδικούμε περισσότερο Ποτάμι στο Κίνημα Αλλαγής. Διεκδικούμε περισσότερες θέσεις για νέους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το κακό πολιτικό παρελθόν. Γιατί έτσι θα ανταποκριθούμε στο αίτημα της ανανέωσης, αλλά και στο αίτημα του “ανοίγματος” που έχει ανάγκη η κοινωνία» τόνισε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή