Ανεξάρτητη έρευνα του ΟΗΕ ζητούν οι Παλαιστίνιοι, καταδίκη της Χαμάς οι Ισραηλινοί

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 07:23
UPD:07:36
EPA/MOHAMMED SABER

epaselect epa06682560 A kite with a Molotov cocktail is launched by Palestinians protesters during clashes near the Israel border in the east of Gaza City, 20 April 2018. Two Palestinian protesters have been killed and more than 120 others wounded during the clashes near the Israel border and Gaza Strip.

 Έκκληση στον ΟΗΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για μία «ανεξάρτητη και διαφανή» έρευνα σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας απηύθυνε εκ νέου ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον Οργανισμό, Ριάντ Μανσούρ. 

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το να παραμένει σιωπηρή η διεθνής κοινότητα» υπογράμμισε ο Μανσούρ μιλώντας στους δημοσιογράφους. Υποστήριξε ότι η ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών ότι διεξάγουν έρευνα για τα επεισόδια έχει ως στόχο να αποτρέψει την διενέργεια έρευνας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις προκειμένου η παλαιστινιακή πλευρά να προσφύγει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντάνον, ζήτησε την καταδίκη της Χαμάς, που «ενθαρρύνει τη βία και θέτει σε κίνδυνο γυναίκες και παιδιά» από όλους τους αξιωματούχους του ΟΗΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι 38 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την 30η Μαρτίου, όταν άρχισε η «πορεία της επιστροφής». 

ΠΗΓΗ: AFP

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή