Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των αυξήσεων σε αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 08:33
UPD:08:38
REUTERS/MARCOS BRINDICCI

Στους δρόμους κατέβηκαν το βράδυ της Πέμπτης χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής, διαδηλώνοντας εναντίον των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του αερίου και του ηλεκτρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία, τον Δεκέμβριο του 2015, ο συντηρητικός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι συνεχίζει να περικόπτει επιδοτήσεις που είχε θέσει σε εφαρμογή η κεντροαριστερή προκάτοχός του, σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Αλλά η κίνηση αυτή αύξησε τον πληθωρισμό πολύ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Η αντιπολίτευση, καθώς και αρκετοί πολιτικοί της συμπολίτευσης καταγγέλλουν ότι οι μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Με κεριά στα χέρια -σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους πλέον αδυνατούν να πληρώνουν για να έχουν ρεύμα στα σπίτια τους- οι διαδηλωτές έκαναν πορεία ως το Κογκρέσο στο Μπουένος Άιρες μόλις έπεσε το σκοτάδι, αξιώνοντας να ακυρωθούν οι αυξήσεις των τιμών. «Φτάνει πια με τις αυξήσεις» έγραφε ένα πανό που κρατούσαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή