Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού - Alpha Bank: Ένα βιβλίο ταξιδεύει

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 22:05
UPD:22:05
Facebook/Network for Children's Rights
A- A A+

Σε εικονική βιβλιοθήκη με καθημερινά δρομολόγια για έναν ολόκληρο μήνα έχει μετατραπεί ένας συρμός της γραμμής 2 του μετρό, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ένα βιβλίο ταξιδεύει».

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, στόχος είναι να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με περισσότερα βιβλία και να αποκτήσουν τα παιδιά, και κυρίως όσα ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πρόσβαση στη γνώση και την ψυχαγωγία.

Η Alpha Bank υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή, εμπλουτίζοντας τη βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

FACEBOOK/NETWORK FOR CHILDREN'S RIGHTS

Οι επιβάτες του μετρό έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, «βοηθώντας» τα βιβλία να φτάσουν στη βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφετηρία τον συρμό - βιβλιοθήκη.

Ειδικότερα, μπαίνοντας στον συρμό - βιβλιοθήκη της γραμμής 2 του μετρό, μπορούν να τραβήξουν μία φωτογραφία με το κινητό τους τηλέφωνο, να την αναρτήσουν στο Instagram με το hashtag #enavivliotaxidevei και να δουν το ταξίδι των βιβλίων από το μετρό προς το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

FACEBOOK/NETWORK FOR CHILDREN'S RIGHTS

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία διαθέσιμες στο http://enavivliotaxidevei.gr/, καθώς και στον ιστότοπο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ερευνά και προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού στην εκπαίδευση, την οικογένεια, την κοινωνία.

Οργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Κοινωνικο-Πολιτισμικές Δράσεις, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δίνοντάς τους το βήμα να εκφραστούν.

FACEBOOK/NETWORK FOR CHILDREN'S RIGHTS

Συνεργάζεται με οργανώσεις του εξωτερικού και της χώρας μας και στηρίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, στην κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική διαφορετικότητα και την εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή