ΡΕΥΜΑ: Ελεύθερη και ακέραια πατρίδα, προϋπόθεση της ευημερίας

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 13:18
UPD:13:27
Eurokinissi/EUROKINISSI

«Ένας ακόμη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο. Σχεδόν ενάμιση μήνα, δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας» υπενθυμίζει και προσθέτει ότι αυτές οι υποθέσεις επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα μας».

Επίθεση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι εξαντλείται σε λόγους συλλυπητήριους και παρηγορητικούς προς τις οικογένειες των θυμάτων, αντί πράξεων για ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της Εθνικής μας Ασφάλειας, εξαπολύει το ΡΕΥΜΑ.

«Ένας ακόμη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο. Σχεδόν ενάμιση μήνα, δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας» υπενθυμίζει και προσθέτει ότι αυτές οι υποθέσεις επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα μας.

Οι παράγοντες που συντείνουν σε αυτό είναι:

  • Η ανατροπή της παραδοσιακής ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας (το περίφημο 7 προς 10 ανήκει στο παρελθόν)
  • Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, δεν της επιτρέπει να επιδιώξει εκ νέου την ισορροπία αυτή
  • Η Τουρκία οξύνει συνεχώς τη ρητορική και τις παράνομες ενέργειές της σε βάρος της χώρας μας, χωρίς η Ελλάδα να προβαίνει σε καμία πρωτοβουλία προς την Ατλαντική Συμμαχία, όπου και οι δυο χώρες μετέχουν
  • Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υφίσταται γενικευμένη αναταραχή
  • Υπάρχουν εστίες αποσταθεροποίησης στα βόρεια σύνορά μας

Το ΡΕΥΜΑ, διατυπώνει τις πρώτες του προτάσεις επί του θέματος, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μας στην παρούσα συγκυρία:

  • Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όχι όμως με σύνθεση βετεράνων πολιτικών, αλλά επιλεγμένων ειδικοτήτων κι ατόμων, που να προσδίδουν προστιθέμενη αξία στη λειτουργία του Οργάνου.
  • Σταδιακή αύξηση της θητείας και στα τρία όπλα. Κίνητρα για προαιρετική στράτευση γυναικών.Ποιοτική αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των κληρωτών. Ειδικά για τους έφεδρους αξιωματικούς, ανάληψη της εκπαίδευσής τους από εκπαιδευτές της Σχολής Ευελπίδων.
  • Θεσμοθέτηση της ενεργούς εφεδρείας. Κάθε έφεδρος οπλίτης πρέπει να επανεκπαιδεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών (Ελβετία, Ισραήλ) μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης.5. Πλήρης αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των καινοτομιών για περαιτέρω ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Επαναξιολόγηση και επένδυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή