ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Προαναγγέλλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 17:48
UPD:18:23
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Κατά του «ακρωτηριασμού της ΔΕΗ», τάχθηκαν τα μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Παράλληλα, προανήγγειλαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, τις επόμενες ημέρες, που θα αφορά στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, του «ξεπουλήματος της ΔΕΗ», εξετάστηκε η καλύτερη οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται σε ολόκληρο τον Ομιλο ΔΕΗ.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε: «η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των Βουλευτών, η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής αλλά και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».

Υπενθυμίζεται, πως με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή