Όταν «τζιράρει» η ανθρωπιά

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 11:05
UPD:11:05
INTIME NEWS

Από την έντυπη έκδοση 

Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr

Μια δύσκολη μέρα είναι η σημερινή, καθώς το μεσημέρι στις 15.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη. Οι λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο των οικείων του εκλιπόντος είναι φτωχές και ο σεβασμός επιτάσσει τη σιωπή μας. 

Όμως και ο επιχειρηματικός κόσμος και δη του κλάδου της οργανωμένης λιανικής τροφίμων θρηνεί σήμερα την απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη. 

Πολλές φορές συνηθίζουμε να γράφουμε για «έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών στα σούπερ μάρκετ», για «μάχη χαρακωμάτων για τη διεκδίκηση των καταναλωτών» κτλ. 

Ωστόσο, όλα αυτά εξανεμίζονται μπροστά στην τραγική είδηση. Το ανθρώπινο υπερισχύει των εμπορικών πρακτικών και ο σεβασμός χαρακτηρίζει τις σχέσεις στον κλάδο. 

Με απόφαση της διοίκησης της αλυσίδας Metro, όλα τα καταστήματα My market στο νομό Αττικής θα παραμείνουν σήμερα κλειστά από τις 15:00 έως τις 17:00, κατά τη διάρκεια δηλαδή της εξοδίου ακολουθίας του Στέλιου Σκλαβενίτη. Εξυπακούεται ότι κατά το ίδιο διάστημα θα είναι κλειστά και τα καταστήματα της Σκλαβενίτης στην Αττική.

Η κίνηση από πλευράς της οικογένειας Παντελιάδη γίνεται εις ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη, αλλά όπως αναφέρει η διοίκηση και «στο πλαίσιο της ηθικής που μας αξιώνει να μην εκμεταλλευτούμε σε καμία περίπτωση σε εμπορικό επίπεδο το κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας Σκλαβενίτη την ίδια ώρα». 

Όταν «τζιράρει» η ανθρωπιά, η αξία είναι ανεκτίμητη. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή