Ηλεκτροφωτισμό με λάμπες LED προωθεί ο δήμος Αθηναίων

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 21:36
UPD:21:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
A- A A+

Την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας με λάμπες LED, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, προωθεί ο δήμος Αθηναίων.

Όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, η πρόταση θα κατατεθεί προς αξιολόγηση και έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

Η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αφορά στο σύνολο του δικτύου και συνολικά θα προσαρμοστούν ή θα αντικατασταθούν 45.666 φωτιστικά παλαιάς τεχνολογίας.

Με το νέο δίκτυο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, εκτιμάται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% και εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 3,8 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που πληρώνει ετησίως ο δήμος σε τιμολόγια οδοφωτισμού.

Επιπλέον, ο δήμος Αθηναίων -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση-, πετυχαίνει:

  • Ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της προτεινόμενης τεχνολογίας της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη.
  • Μείωση βλαβών και χρόνου αποκατάστασης.
  • Μείωση των αερίων θερμοκηπίου CO2 κατά 23.900 τόνους ετησίως.
  • Εξάλειψη του υδραργύρου από την υφιστάμενη βάση των φωτιστικών του δήμου Αθηναίων (αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων κατά περίπου 23% χρησιμοποιεί λαμπτήρες που περιέχουν αέρια υδραργύρου).
  • Μείωση της φωτορύπανσης και εξάλειψη φαινομένων που έχουν αρνητική επίδραση σε πεζούς και οδηγούς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι «η υλοποίηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια, νομιμότητα και ακεραιότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας» και επεσήμανε ότι «με το νέο δίκτυο, που θα είναι υπό τον έλεγχο της διεύθυνσης ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων, επιτυγχάνεται σε μέγιστο βαθμό ο χρόνος υλοποίησης και η άριστη ποιότητα του έργου».

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «ο δήμος Αθηναίων εξασφαλίζει ένα σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και ενεργειακά αποδοτικό δίκτυο οδοφωτισμού από την πρώτη στιγμή της επιχειρησιακής λειτουργίας του έργου έως το τέλος της σύμβασης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή