Αγροτικό Συνέδριο ΣΑΣΟΕΕ: Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα μετά το 2020

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 13:23
UPD:13:28
Eurokinissi
A- A A+

Συνέδριο με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά το 2020 και η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), έναν χρόνο μετά τη σύστασή του.

Το συνέδριο -το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρες 09.00 π.μ. έως 18.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα- τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης από την Τράπεζα Πειραιώς και ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε. Αλέξανδρος Κοντός.

Στους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται ο συντονιστής πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης της γενικής διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., Γεώργιος Μαθιουδάκης, ο chief policy advisor της Copa και Cogeca, Paulo Gouveia, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, ο γενικός διευθυντής φορολογικής διοίκησης της ΑΑΔΕ, Ευστράτιος Σαΐτης, η επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κα Αικατερίνη Σαββαΐδου, εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων κ.ά.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τα θέματα που απασχολούν τον αγροκτηνοτροφικό τομέα της χώρας.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν ζητήματα που έχουν σχέση με τις συλλογικές δράσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, την επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα στον αγροτικό τομέα, την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και τον καταλυτικό ρόλο της καινοτομίας και των σύγχρονων επιχειρηματικών «εργαλείων» στην προσπάθεια για ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου.

Παράλληλα, σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα εφαρμοστεί μετά το 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή