Αυστηρότεροι κλιματικοί νόμοι θα μπορούσαν να σώσουν 150 εκατ. ζωές παγκοσμίως

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:25
UPD:17:26
REUTERS/SAUMYA KHANDELWAL

Στιγμιότυπο από το Νέο Δελχί.

A- A A+

Αυστηρότεροι κλιματικοί νόμοι και κανονισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη έως και 150 εκατομμυρίων πρόωρων θανάτων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα περισσότερα οφέλη για τη δημόσια υγεία από την αυστηρότερη ρύθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα έχει η Νότια Ασία, με σχεδόν 13 εκατομμύρια ζωές να σώζονται μόνο σε μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Επίσης, στο Κάιρο και το Λάγος θα αποφευχθούν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θάνατοι, αν υπάρξει ισχυρή διεθνή ρύθμιση των αερίων θερμοκηπίου, αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκατοντάδες χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν σε μεγάλες πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια, το Ντιτρόιτ, η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, και η Ουάσιγκτον, αν εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανονισμοί.

Για να προσδιοριστούν τα οφέλη για τη δημόσια υγεία από αυστηρότερους κανονισμούς για τα αέρια του θερμοκηπίου, η ερευνητική ομάδα εκτέλεσε υπολογιστικές προσομοιώσεις μελλοντικών εκπομπών και ρύπων. Στη συνέχεια υπολόγισαν τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την έκθεση σε ρύπανση για κάθε σενάριο σε όλο τον κόσμο, επικεντρωνόμενοι στα αποτελέσματα σε μεγάλες πόλεις, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένα επιδημιολογικά μοντέλα που βασίζονται σε δεκαετίες δεδομένων δημόσιας υγείας σχετικά με τους θανάτους που συνδέονται με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας,

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Ντρου Σίντελ, τα οφέλη των ισχυρότερων κανονισμών για την κλιματική μπορεί να είναι μεγάλα, αλλά υπάρχει πίεση χρόνου. «Πρέπει να υπάρξει μεγάλη πρόοδος τη δεκαετία του 2020 αλλιώς θα είναι πολύ αργά», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή