Ν. Κοτζιάς: Να μην αξιοποιηθεί ως όπλο από την Τουρκία το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 19:38
UPD:20/03/2018 09:02
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την πίστη και ελπίδα του πως η Τουρκία δε θα επιδιώξει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να αξιοποιηθεί ως όπλο μακροχρόνια, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας για το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο κ. Κοτζιάς τόνισε επίσης σε δημοσιογράφους πως οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους για το θέμα και πως «η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν».

Αναφορικά με το Σκοπιανό ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ, όσο και μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

EURONEWS

Τέλος, ο κ. Κότζιας αναφέρθηκε στην ατζέντα του Συμβουλίου, τονίζοντας πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Ουκρανία, την Β. Κορέα και τη Συρία. «Συζητήσαμε διεξοδικά για τη Συρία. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υποστηριχθεί η ειρηνική διαδικασία πηγαίνοντας προς τη Γενεύη και ιδιαίτερα να μην επιτρέψουμε σε τρίτες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο έναντι τρίτων κρατών ή να προσπαθούν να διατηρήσουν επί μακρόν την παρουσία τους σε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή