Κοινή δήλωση Τραμπ, Μακρόν, Μέι και Μέρκελ σε σκληρό ύφος κατά Ρωσίας

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 15:03
UPD:15:08
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Κοινή δήλωση στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία ως υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του, σε σκληρούς τόνους, εξέδωσαν οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας.

Στη δήλωσή τους, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, η πρωθυπουργός του Η.Β. Τερέζα Μέι και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και αναφέρουν ότι οι τέσσερις χώρες τους καταδικάζουν «με απέχθεια» την επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

EURONEWS

Οι τέσσερις αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων σημειώνουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που γίνεται χρήση νευροτοξικού παράγοντα στρατιωτικού επιπέδου στην Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζουν ότι η επίθεση απειλεί «την ασφάλεια όλων μας».

Αναφέρουν ακόμη ότι ομονούν πως «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εναλλακτική εξήγηση πέραν της ευθύνης της Ρωσίας για την επίθεση στο Σάλσμπερι».

Τραμπ, Μακρόν, Μέι και Μέρκελ καλούν τέλος τη Μόσχα σε απόλυτη και χωρίς όρους αποκάλυψη του προγράμματος παραγωγής της ουσίας Νοβιτσόκ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή