Σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν ο Γ. Κατρούγκαλος

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 17:30
UPD:17:34
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τριήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την παραμονή του στο Αμπου Ντάμπι, o κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας και συμπρόεδρο στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας - ΗΑΕ, Αλ Τζαμπέρ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις επενδύσεις. Επανεπιβεβαιώθηκε το σημαντικό ενδιαφέρον των ΗΑΕ σε επενδύσεις σε τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, μεταξύ των οποίων τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, της ενέργειας, των κατασκευών. Η πλευρά των Εμιράτων τόνισε το ενδιαφέρον της για στενότερη συνεργασία στο τομέα της γεωργίας και των ελληνικών αγροτροφικών προϊόντων. Συμφωνήθηκε η επόμενη σύνοδος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2018 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος συζήτησε και με την υπουργό Επικρατείας, Αλ Χασίμι, θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της διεθνούς έκθεσης EXPO 2020, που θα πραγματοποιηθεί στα Εμιράτα και αναμένεται να προσελκύσει κορυφαίες επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ αυτών και αρκετές ελληνικές.

Κατά τη διάρκεια Επιχειρηματικού Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και Εμιρατινοί επιχειρηματίες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες συνεργασίας στους κλάδους τεχνολογίας αιχμής και στην καινοτομία, οι οποίοι είναι καθοριστικοί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για την επέκταση και τη διαφοροποίηση της οικονομικής μας συνεργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε συστηματικά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η υπογραφή δήλωσης προθέσεως με τον υπουργό Αλ Μανσούρι και η υπογραφή στο εγγύς μέλλον ενός Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της συνεργασίας για την καινοτομία, θα ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες μας να συνεργαστούν στενά, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των διμερών συναλλαγών και να γίνουν από κοινού ανταγωνιστικότερες στην παγκόσμια αγορά».

Στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχαν κορυφαία στελέχη 14 ελληνικών επιχειρήσεων.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή