Σημαντικές επαφές Κυρ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 19:20
UPD:20:41
INTIME NEWS/Δελτίο τύπου

Σειρά σημαντικών επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Μάικ Λι, με τον οποίον συζήτησε ζητήματα σχετικά με τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, ενώ εστίασε στις θεσμικές παρεμβάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε προς τον Αμερικανό γερουσιαστή την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Ν.Δ., ο κ. Λι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των δύο κρατουμένων Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με την ειδική σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ, Φιόνα Χιλ.

Η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και την Τετάρτη, περιλαμβάνει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στο Center for Strategic and International Studies (CSIS), μία από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης της Αμερικής.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο του Bloomberg, ενώ θα παραστεί και σε δείπνο που διοργανώνεται προς τιμήν του στο Metropolitan Club από ομογενείς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή