Πούτιν: Μάγειρας των Στάλιν και Λένιν ο παππούς μου - Η ανταλλαγή δώρων με Μέρκελ

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 11:23
REUTERS/SPUTNIK

Τη σχέση του παππού του με τους Σοβιετικούς ηγέτες Βλαντίμιρ Λένιν και Ιωσήφ Στάλιν, καθώς και… την αδυναμία του για τη γερμανική μπύρα, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο δίωρο ντοκιμαντέρ «Putin», παραγωγής του δημοσιογράφου Αντρέι Κοντρασόφ -ο οποίος είναι εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ρώσου προέδρου- ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι ο παππούς του, Σπυρίδων Πούτιν, ήταν μάγειρας τόσο των Στάλιν και Λένιν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας, ο Σπυρίδων Πούτιν συνέχισε να μαγειρεύει για πολλούς ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι το 1965, όταν και πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε πως κατά διαστήματα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τού στέλνει «μερικά μπουκάλια μπύρας Radeberger», στην οποία έχει αδυναμία.

Τη σχετική αναφορά επιβεβαίωσε ερωτηθείσα σχετικά και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, σχολιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τη Δευτέρα πως «είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος προτιμά τη γερμανική μπύρα». Όπως πρόσθεσε, η ίδια έχει λάβει ως δώρο από τον Ρώσο πρόεδρο καπνιστό ψάρι.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή