Η Μέρκελ επικροτεί τις επαφές Αθήνας - Άγκυρας παρά την ένταση

«Τεράστια τα προβλήματα στην Κύπρο - Η Τουρκία διαδραματίζει μεγάλο ρόλο»
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 17:02
UPD:17:23
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Τις επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την τουρκική ηγεσία παρά την ένταση, επικροτεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενώ σημειώνει πως υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην Κύπρο και αναγνωρίζει ότι η Άγκυρα διαδραματίζει εκεί μεγάλο ρόλο.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν στην Ελλάδα. Αυτό για πολύ καιρό δεν συνέβαινε. Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ και τον μεταβατικό πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς, εν όψει της υπογραφής της προγραμματικής συμφωνίας από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «έχουμε όμως μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή και σχετικά με την Κύπρο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια για να βρούμε επιτέλους μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα δεν την έχουμε και εκεί βεβαίως διαδραματίζει η Τουρκία έναν πολύ μεγάλο ρόλο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος στάθηκε στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα και κατέστησε σαφές πως προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε. - Τουρκίας.

Πάντως, εξήρε τον ρόλο της Άγκυρας σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή