Συνάντηση του Κύπριου υπουργού Άμυνας με τον Έλληνα πρέσβη στη Λευκωσία

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 18:05
UPD:18:12

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά και τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, ήταν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, με τον Έλληνα Πρέσβη στη Λευκωσία, Ηλία Φωτόπουλο.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν Κύπρος και Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ε.Ε., σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για την προώθηση της σταθερότητας και της περιφερειακής συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα με την ευκαιρία του διορισμού του κ. Αγγελίδη στο υπουργείο, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα η συνεργασία στους τομείς της Άμυνας και Ασφάλειας, τομείς στους οποίους Ελλάδα και Κύπρος δίνουν εξέχουσα σημασία, με τον Κύπριο υπουργό να εκφράζει τη βούλησή του για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή