Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποκατέστησε τον γάμο πρώην ινδουίστριας με μουσουλμάνο

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 16:53
UPD:17:22
wikimedia/Pinakpani

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκλεισε την υπόθεση ακύρωσης του γάμου πρώην ινδουίστριας (που ασπάστηκε το Ισλάμ) με μουσουλμάνο και το ζευγάρι μπορεί πλέον να συνεχίσει να ζει μαζί.

Η Χαντίγια Τζαχάν, που βρίσκεται στην τρίτη δεκαετία της ζωής της, γεννήθηκε σε οικογένεια ινδουιστών, ωστόσο στη συνέχεια ασπάστηκε το Ισλάμ και παντρεύτηκε μουσουλμάνο.

Η οικογένειά της κατήγγειλε «πλύση εγκεφάλου» και «αντιινδουιστική συνωμοσία», καλώντας κατώτερο δικαστήριο να ακυρώσει τον γάμο, πράγμα που έγινε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ωστόσο, αποκατέστησε τον γάμο.

Οι μικτοί γάμοι μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων στην Ινδία συνεχίζουν να σοκάρουν τις πιο συντηρητικές οικογένειες στη χώρα.

Ριζοσπάστες ινδουιστές καταγγέλλουν τους μικτούς γάμους ως «τζιχάντ αγάπης», κατηγορώντας μουσουλμάνους άνδρες ότι αποπλανούν ινδουίστριες προκειμένου να τις προσηλυτίσουν στο Ισλαμ.

Η Χαντίγια Τζαχάν, της οποίας το ινδουιστικό όνομα ήταν Αχίλα Ασοκάν, επέμενε από την αρχή της υπόθεσης ότι ο γάμος της και η αλλαγή θρησκεύματος έγιναν με τη θέλησή της.

Μετά την αρχική απόφαση ακύρωσης του γάμου από το ανώτερο δικαστήριο του ομόσπονδου ινδικού κρατιδίου της Κεράλα, η Χαντίγια κρατείτο με τη βία από τους γονείς της μακριά από τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στην Ινδία, το 2011, το 79,8% των πολιτών της είναι ινδουιστές, ενώ οι μουσουλμάνοι αγγίζουν το 14,2%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή