Πλειονότητα οι γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων του δήμου Αθηναίων

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 15:53
UPD:15:56
SOOC/Nikos Libertas

Κυρίαρχη είναι η παρουσία γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων του δήμου Αθηναίων καθώς από τους 10 αντιδημάρχους  που έχουν οριστεί με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, οι έξι είναι γυναίκες.

Ανάλογο είναι και το ποσοστό (59%) των γυναικών που εξελέγησαν με τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Δικαίωμα στην Πόλη», αν και στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου υπερτερούν οι άνδρες με ποσοστό 60% (29 άνδρες, 20 γυναίκες).  

Το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται στην προεδρία των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι ακόμα μεγαλύτερο και φτάνει το 71%, καθώς από τις επτά Κοινότητες του δήμου Αθηναίων, οι πέντε έχουν ως πρόεδρο γυναίκα.

«Ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου δίδαξα την ισότητα, ως Συνήγορος του Πολίτη θέσπισα ειδικό τμήμα για τις διακρίσεις κατά των γυναικών και ως Δήμαρχος συγκρότησα ψηφοδέλτιο, δημοτική ομάδα και εν συνεχεία εκτελεστική επιτροπή με το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών» τόνισε μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή