Συνταξιούχοι: Πορεία διαμαρτυρίας για τις συντάξεις - προνοιακά βοηθήματα

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 12:49
UPD:12:50
naftemporiki.gr

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους παρέδωσε αντιπροσωπεία συνταξιούχων στον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο, μετά τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων κατήγγειλαν τον νέο «σφαγιασμό των συντάξεών» τους με τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, ζητώντας την επιστροφή όσων ήδη τους έχουν αφαιρεθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα τους «έως ότου ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση».

«Με τις νέες περικοπές των συντάξεών μας πλέον αυτές γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, τα πάντα είναι πληρωμένα με τη δουλειά μας δεν τα χρωστάμε σε κανέναν» δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης .

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των επικεφαλής των Οργανώσεων κατά τη συγκέντωση στην πλατεία Κοτζιά, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή