Ν. Φίλης: Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 11:28
UPD:11:32
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία «δεν είναι το μείζον σήμερα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, καλώντας τα ΜΜΕ να μην αναδεικνύουν το ζήτημα σε πρωτεύον, καθώς - όπως είπε - αυτό εξυπηρετεί την Τουρκία.

«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον... Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό;» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως είπε, τους πολίτες τούς ενδιαφέρει η ειρήνη, η ηρεμία, η οικονομία.

«Είναι λάθος ζητήματα τόσο λεπτά όσο των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, να αποτελούν ένα αντικείμενο μιας παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών… Βοηθά την Τουρκία να καθιστούμε ως κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης την υπόθεση της ταλαιπωρίας των στελεχών του στρατού» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε δεν μπορεί να δώσει απάντηση για πότε θα λήξει η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτικών, αλλά εκτίμησε πως «θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».

Η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο κ. Φίλης, κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για το θέμα των δύο στρατιωτικών. «Το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία δεν είναι τόσο απλό, είναι λεπτό και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, όχι συλλαλητήρια όπως με το Σκοπιανό» τόνισε. «Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία» παρατήρησε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή