Προ του 2010 η έναρξη της δράσης της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 23:46
UPD:08/03/2018 03:02
Eurokinissi/EUROKINISSI

Προ του 2010 φαίνεται να είχε ξεκινήσει η δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης, φερόμενα μέλη της οποίας συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Από τα στοιχεία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, φαίνεται να προκύπτουν διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ενώ στον φάκελο περιέχονται στοιχεία από άρσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι επτά κατηγορούμενοι για κακουργήματα, έχουν ενταχθεί σε «δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα» τουλάχιστον τριών ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται είτε ως Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, είτε ως Combat 18 Hellas, με σκοπό «τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων».

Βάσει της προανακριτικής κατάθεσης ενός εκ των κατηγορουμένων, η οργάνωση φαίνεται να δρούσε πριν το 2010 τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους σε Ίλιον, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Πετράλωνα, Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών εμπλεκομένων, φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για διασύνδεση της ομάδας Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) με τη Χρυσή Αυγή.

Στις επίμαχες συνομιλίες που καταγράφηκαν, μέλη της ΑΜΕ φαίνεται να αναφέρονται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο από τη Χρυσή Αυγή που είτε ονομάζεται, είτε αποκαλούν «Λύκο».

Η δράση της ομάδας αποκαλύφθηκε όταν τον Φεβρουάριο του 2018 άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην Αντιτρομοκρατική και κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και άλλα τρία για τα οποία έδωσε μόνο τα μικρά τους ονόματα, δίνοντας ωστόσο τα τηλέφωνά τους.

Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρή και έτσι οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε δεκάδες άρσεις απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από τις συνομιλίες προκύπτει η δομή της οργάνωσης, ενώ οι εμπλεκόμενοι επίσης αναφέρουν ότι η ιδανική ώρα τη νύχτα για να «αναλάβει κάποιος δράση» είναι μεταξύ  02:00 π.μ. και 04:00 π.μ., καθώς και ότι έχουν πυρήνες που αποτελούνται από δύο έως πέντε μέλη.

Ανάμεσα στις συνομιλίες που καταγράφηκαν είναι και μία μεταξύ δύο κατηγορουμένων οι οποίοι αναφέρονται σε «κατόπτευση χώρου» και συζητούν αν θα χρησιμοποιήσουν μηχανάκι ή αυτοκίνητο για τη δράση. Τελικώς αποφασίζουν να πάνε με μηχανάκι και να πάρουν μαζί τους «και ένα δεκάλιτρο μπιτόνι».

Σύμφωνα με το υλικό που έχει συλλεχθεί, τα μέλη της οργάνωσης πιθανότατα δεν γνώριζαν το όνομα του αρχηγού πλην του ψευδώνυμου «Τσαμπ». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή