Γιλντιρίμ: Οι δύο Έλληνες στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 14:21
UPD:16:51
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

«Δύο Έλληνες στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα πριν κάποιες ημέρες, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Σχολίασε πως πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό θέμα για να μεταφέρεται στην Ε.Ε.

Μάλιστα άφησε αιχμές ότι πλέον έχει γίνει συνήθεια «να μεταφέρουν στην Ε.Ε. όποιο θέμα σχετίζεται με την Τουρκία και να ζητούν τη στήριξή της». «Το να έρθει αυτό το θέμα ενώπιον της Ε.Ε. είναι πολύ έξυπνο» είπε και εεκτίμησε ότι οι σχέσεις με την Ε.Ε. «ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».

Εξάλλου, ζήτησε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. «Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση» είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραχωρεί κοινή συνένεντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχουρμάν.

Σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος και το ΚΥΠΕ, τόνισε ότι οι μονομερείς δραστηριότητες δεν αντικρίζονται θετικά ούτε από την Τουρκία ούτε από τους Τ/Κ.

EURONEWS
Μεσολάβηση του ΟΗΕ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

«Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη,βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικο. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και  τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή