Ν. Καραθανασόπουλος: Υπέρ της δημόσιας συνεδρίασης της Προανακριτικής για Novartis

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 15:54
UPD:15:56
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπέρ της δημόσιας συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα, ο κ. Καραθανασόπουλος διευκρίνισε ότι με τη δημόσια συζήτηση αποφεύγονται οι κατ' επιλογήν διαρροές και η παραπληροφόρηση, εσκεμμένη ή επιλεγμένη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ η Επιτροπή πρέπει να κάνει έρευνα σε βάθος, παράλληλα με την έρευνα που «τρέχει» με τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι επειδή είναι και πολιτικό όργανο μπορεί και πρέπει να εξετάσει σε βάθος ακόμα και αδικήματα που έχουν παραγραφεί.

«Η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει και τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι και μάλιστα με τη φυσική τους παρουσία» προσθεσε, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ από θέση αρχών έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες. Παράλληλα, κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης και των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που όταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος είχαν εντελώς αντίθετη θέση από αυτή που κρατούν τώρα.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ ενδέχεται να αποχωρήσει από τις εργασίες της Επιτροπής, εάν η πλειοψηφία της απορρίψει τα αιτήματά του, είπε: «Το ποια στάση ακριβώς θα κρατήσουμε, θα εκτιμηθεί από την εξέλιξη των γεγονότων, από την πορεία των εργασιών της επιτροπής και απο την συλλογική απόφαση που θα πάρουμε ως κόμμα».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή