Ν. Βούτσης για Έλληνες στρατιωτικούς: Να πρυτανεύσει η λογική από την Τουρκία

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 14:30
UPD:14:34
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την ελπίδα του ότι θα πρυτανεύσει ο ορθός λόγος στις διεθνείς σχέσεις, στις συμφωνίες και στην καλή γειτονία εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ανδριανούπολη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, o πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «οτιδήποτε άλλο που θα οδηγούσε σε άκαιρους και αναιτιολόγητους συμψηφισμούς και σε κατηγορίες που δεν στέκουν, οπωσδήποτε θα φόρτιζε περαιτέρω τις ήδη δοκιμαζόμενες, σε έναν βαθμό έστω, σχέσεις με τη γείτονα χώρα».

Επιπλέον, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι και η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση για την αποκλιμάκωση της υπόθεσης, ενώ ερωτηθείς εάν το περιστατικό μπορεί να είναι στημένο από την πλευρά της γείτονος, ο πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το κατά πόσο ένα γεγονός, σε συνοριακές διαβάσεις, μεγεθύνεται, αποκλιμακώνεται, λειτουργεί συμψηφιστικά ή τακτικίστικα, ανάλογα με το επίπεδο των σχέσεων σε κάθε φάση, δεν είναι κάτι θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στη διαδρομή των σχέσεών μας με την Τουρκία».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και την κριτική που ασκείται, ο κ.Βούτσης τόνισε ότι κάθε ένας έχει ευθύνη να διασφαλίσει τον θεσμικό του ρόλο και όλοι κρίνονται σε έναν τέτοιο ρόλο.

«Και ο κ. Λιαργκόβας που ήταν συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας με τη ΝΔ, και κατά καιρούς είχε στενές σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, ουδέποτε ο κ. Λιαργκόβας κρίθηκε ή επικρίθηκε για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή