Τουρκία: Συλλήψεις 12 υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ι.Κ.

Κλειστή σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα λόγω «απειλής ασφαλείας»
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 11:01
UPD:11:05
REUTERS/MURAD SEZER

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Στη σύλληψη 12 υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα ότι θα παραμείνει κλειστή όλη την ημέρα λόγω απειλής ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι 12 είναι μεταξύ των 20 συνολικά υπόπτων εις βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την εισαγγελία της Άγκυρας. Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι πρόκειται για ξένους υπηκόους, οι οποίοι επεδίωκαν να στρατολογήσουν νέα μέλη στην οργάνωση.

Οι τουρκικές αρχές συλλαμβάνουν συχνά υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους και δεν είναι σαφές αν οι συλλήψεις αυτές συνδέονται με την πληροφορία για την πρεσβεία. Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί σε προγενέστερο χρόνο.

Το απόγευμα της Κυριακής, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα θα παραμείνει κλειστή για το κοινό εξαιτίας απειλής ασφαλείας και ότι θα παρέχονται μόνο οι επείγουσες υπηρεσίες. Επιπλέον, συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία να αποφεύγουν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις ανθρώπων και το κτήριο της πρεσβείας και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους όταν επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα και περιοχές με κόσμο. Δεν διευκρινίζεται ποια ακριβώς είναι η απειλή που οδήγησε στην απόφαση του κλεισίματος της πρεσβείας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή